ОСТАННІ НОВИНИ

Викрали 2 кг золота під час окупації Ізюма: двом рашистам винесли вирок

Наталя Дуляба

|

Двом російським військовим, які під час окупації Ізюма Харківської області поцупили з ювелірного магазину 2 кг золота, суд заочно виніс вирок. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Йдеться про двох російських військовослужбовців, рядових військової частини 91726, гранатометників гаубично-артилерійського дивізіону.

Доведено, що наприкінці квітня 2022 року, коли Ізюм був захоплений армією РФ, двоє цих окупантів обікрали магазин відомого українського ювелірного бренду.

Як видно на фото, йдеться про одну з крамниць мережі «Золотий вік».

Користуючись тим, що магазин був пошкоджений, вони проникли всередину та викрали сейф, в якому було майже 2 кг золотих прикрас. Сейф зловмисники завантажили в автівку і втекли.

Таким чином власнику було завдано збитків більше ніж на 8 млн грн.

Суд заочно виніс вирок. Він визнав двох російських військовослужбовців винними у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Їм призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Строк відбуття покарання почнуть обчислювати із моменту фактичного затримання засуджених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *