ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні палії влаштовували диверсії на об'єктах залізниці

Наталія Жолинська

|

Спецслужби затримали ще чотирьох агентів російської розвідки, які вчиняли підпали на об’єктах «Укрзалізниці» у Харківській та Черкаській областях. Про це повідомили у Службі безпеки України.  

Пріоритетом для росіян були релейні шафи на залізничних магістралях. Окупанти хотіли зірвати перевезення зброї та боєприпасів для ЗСУ на передову. Для виконання підпалів спецслужба РФ за гроші залучила місцевих жителів, які шукали «легкого заробітку» у Телеграм-каналах. 

Відтак на Харківщині правоохоронці «на гарячому» затримали двох диверсантів, які вночі намагалися спалити батарейну шафу залізничного світлофора. За даними слідства, фігуранти заздалегідь відслідкували розклад руху потягів по колії, щоб максимально заблокувати їхнє переміщення. 

На Черкащині затримали дезертира-контрактника однієї з військових частин регіону, який переховувався на території області та вчиняв підпали «на замовлення» РФ.

До підривної діяльності він залучив свого знайомого – місцевого безробітного жителя. Відомо, що зловмисники намагалися знищити вісім релейних шаф сигнальних установок на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення. 

Наразі правоохоронці повідомили затриманим з обох регіонів про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в у мовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує довічне ув’язнення. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що в Одеській області правоохоронці затримали двох 18-річних товаришів та їхню 15-річну спільницю, які на замовлення ФСБ підпалювали релейні шафи на залізниці та фіксували результати обстрілу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *