ОСТАННІ НОВИНИ

УПЦ МП незаконно зареєструвала храм на території військової частини, – Міноборони

Наталя Дуляба

|

УПЦ Московського патріархату незаконно зареєструвала право приватної власності на храм, що розташований на території військової частини в Києві. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони України.

Таку знахідку виявили під час внутрішнього аудиту у військовій частині. Встановлено, що власником незаконно зареєстрованого об’єкта виступила релігійна організація, пов’язана з Українською православною церквою Московського патріархату.

«Ці незаконні дії могли призвести до витоку інформації щодо переміщення військових підрозділів та техніки та створювали можливість доступу до території військової частини сторонніх цивільних осіб», – кажуть в оборонному відомстві.

У Міноборони додають, що разом із Мін’юстом вже усунули це порушення.

Наразі храм передали Службі військового капеланства ЗСУ, його будуть використовувати для задоволення духовних та релігійних потреб військовослужбовців і членів їхніх сімей.

«Головне управління земель оборони та фондів Міноборони наголошує на важливості дотримання законодавства України щодо прав на свободу совісті та віросповідання. Однак незаконне оформлення нерухомого майна на землях оборони або територіях військових об’єктів є неприпустимим», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *