ОСТАННІ НОВИНИ

Інтенсивність боїв на півдні України знижується, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Із початку доби 19 серпня російські окупанти не намагались наступати на півдні України. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на речника ОСУВ «Таврія» Дмитра Лиховія.

«Порівняно з минулим тижнем інтенсивність бойових дій знижується. Якщо говорити про Запорізьку область, тобто про Оріхівський та Гуляйпільський напрямки, то там третій день “нуль” бойових зіткнень. Те, що стосується штурмів росіян на землі, сьогодні з початку доби до 16:00 не зафіксовано наступальних спроб противника», – розповів він.

Єдина активність рашистів, яку фіксували попередні два дні, була лише на Придніпровському напрямку, тобто на лівобережжі Дніпра. Тут українські військові продовжують утримувати плацдарми, зокрема, в районі села Кринки.

«Там відбуваються невеликі спроби атакувати піхотними підрозділами чисельністю до відділення без бронетехніки. Однак противник успіху не має, втрат позицій не допущено», – запевнив Дмитро Лиховій.

Водночас військовий підкреслив, що Росія застосовує авіацію, зокрема, завдає ударів керованими авіабомбами. Лише протягом 19 серпня окупанти скинули 6 авіабомб на півдні України.

Крім того, війська РФ обстрілюють Запорізьку та Херсонську області десятками некерованих авіаційних ракет, також працює артилерія.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *