ОСТАННІ НОВИНИ

19 серпня Львів попрощається з трьома захисниками

Маркіян Рой

|

У понеділок, 19 серпня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Руслан Павлишинець, Дмитро Степанковський, Юрій Самойліченко захищали Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Воїнів Руслана Павлишинця та Дмитроа Степанковського поховають на Личаківському кладовищі, а ⁠воїна Юрія Самойліченка – на Ряснянському кладовищі.

Юрій Самойліченко («Самольот») (03.10.1998-02.05.2024) Львівʼянин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі № 92 м.Львова. Під час навчання в школі активно займався футболом у складі клубів «Локомотив» та «Карпати», брав участь у низці міжнародних змагань. У 2015 році вступив до Львівського державного університету внутрішніх справ на кафедру практичної психології. За словами близьких, «завжди був поруч зі своєю родиною, підтримуючи їх у важкі часи, був джерелом радості та гордості».

У травні 2021 року вступив на строкову військову службу до лав Національної гвардії України. Виконував бойові завдання у зоні проведення операції Обʼєднаних сил.

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф став на захист держави від окупантів. Боровся із загарбниками у складі стрілецької роти 45-го полку імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального обʼєднання Національної гвардії України. Вирізнявся швидкістю та рішучістю, у складних умовах демонстрував виняткову витримку та професіоналізм, підтримуючи своїх побратимів у найскладніші моменти.

У Юрія Самойліченка залишилися дві бабусі, дідусь, мама, дядько та двоюрідна сестра.

Дмитро Степанковський (07.11.1976-30.07.2024) Львівʼянин.

Здобув середню освіту у місцевій школі. Після завершення навчання працював експедитором на хлібзаводі.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації приєднався до лав Збройних Сил України. Після проходження навчань у 233-му центрі підготовки підрозділів, виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності та незалежності держави у лавах 150-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Мужньо виконував бойові завдання на Донецькому напрямку.

У Дмитра Степанковського залишилися син та дядько.

Руслан Павлишинець (31.08.1982-10.08.2024) Уродженець міста Новий Розділ Львівської області.

Навчався у Новороздільському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Новороздільської міської ради Львівської області. Здобув освіту за професію електрозварника у Новороздільському професійно-технічному училищі №5 (сьогодні – Державний професійно-технічний навчальний заклад «Новороздільський професійний ліцей»). Згодом продовжив навчання в Університеті управління і підприємництва в місті Хелм (Республіка Польща). З дитинства захоплювався футболом, був відданим уболівальником футбольного клубу «Карпати».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від російських загарбників. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у складі 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Руслана Павлишинця залишилися донька, батьки, сестра та тітка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *