ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти завдали ракетного удару по Сумах: є постраждалі

Олег Дерев'янко

|

У суботу вранці, 17 серпня, російські війська завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі в Сумах, внаслідок чого постраждали двоє людей, пошкоджені багатоповерхівки, автомобілі та торговельний центр. Про це Львівському порталу повідомили у поліції Сумської області.

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко зазначив, що є влучання в районі проспекту Свободи.

«Багато пошкоджених вікон, чимало горить автівок. Працюють усі відповідні служби.  Пошук постраждалих продовжується, наразі одна людина, якій надано допомогу. Розгортається оперативний штаб із ліквідації наслідків. Через годину можна буде подати заявку», – додав він.

Крім того, у Сумській ОВА повідомили, що окупанти здійснили ракетний удар по цивільній інфраструктурі обласного центру.

За даними поліції, у результаті атаки травмувалися дві людини, пошкоджено 10 автомобілів, два багатоквартирні будинки та будівлю торговельного центру.

У ДСНС додали, внаслідок удару загорілось одразу 10 цивільних автомобілів, що знаходились на стоянці поряд з багатоповерховими житловими будинками. Рятувальникам вдалось ліквідувати виявленні осередки горіння та не дозволити вогню поширитись на інші транспортні засоби.

Вибуховою хвилею вибиті вікна, пошкоджені фасади житлових будинків та інших приміщень.

Згодом біля будинку на просп. Свободи 14/1 розгорнули оперативний штаб. Там працюють представники благодійних та міжнародних організацій, до яких можна звернутися за допомогою.

«В укритті 6-ої школи можна подати заявки на відновлення. Також там працює ЮНІСЕФ», – зазначив Дрозденко.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Нагадаємо, у ніч на суботу, 17 серпня окупанти атакували Україну крилатою ракетою «Іскандер-К» та 14 безпілотниками.

Сили ППО збили усі 14 безпілотників. Крилату ракету «Іскандер-К» збити не вдалось. Нею російські війська завдали удару по Сумах.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *