ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде майстерклас Теодора Кухаря для музикантів-початківців 

Наталія Жолинська

|

У суботу, 17 серпня розпочнеться Другий майстерклас Теодора Кухаря на базі Львівської філармонії для молодих симфонічних диригентів, який триватиме п’ять днів. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.  

Цьогоріч майстерклас об’єднає 57 молодих музикантів із дев’яти міст України, зокрема  Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Сум, Одеси та Кривого Рогу.  

«Навчаючись у музичних академіях, молоді диригенти мають передовсім заняття під супровід фортепіано, що позбавляє їх можливості взаємодіяти з живими музикантами, вести репетицію та вчити разом з оркестром нові твори. Відтак молоді фахівці відчувають брак практичного досвіду, і старт їх карʼєри може бути непередбачуваним та утрудненим. Для того, аби вирішити цю проблему, ми і створюємо ці майстеркласи», говорить співорганізаторка події, заступниця голови Студентського товариства «Октопус» Наталя Кіричук.

У Львові майстерклас триватиме п’ять днів. За цей час молоді музиканти освоять чотири симфонічні твори – німецьких композиторів Йоганнеса Брамса і Пауля Гіндеміта, австрійця Густава Малера та нашого сучасника, українського автора Євгена Станковича.

Допомагатиме учасникам в освоєнні нових творів всесвітньо відомий американський диригент українського походження Теодор Кухар.

«Я добре знаю, як відбуваються конкурси на здобуття посади головного диригента оркестру. Оцінювати саме по собі диригування – дуже суб’єктивна річ. У когось краща техніка, в іншого – переконливіша інтерпретація твору. Це все справді важливі речі. Але коли кандидат на посаду при цьому знає, як знайти спонсорів, збільшити запит публіки на концерти симфонічної музики, має цінні контакти – на нього швидше звернуть увагу», – ділиться своїми спостереженнями Теодор Кухар.

Окрім вдосконалення диригентських навичок, під час майстеркласу відбудеться ряд дискусій, присвячених старту професійної карʼєри молодих музикантів. Досвідчені музичні менеджери Орест Коваль, Анна Гадецька, Теодор Кухар та Аліна Плахтієнко розповідатимуть музикантам-початківцям про організацію власного колективу чи культурної події, стажування у музичних інституціях тощо.

У середу, 21 серпня о 19:00 проєкт завершиться Галаконцертом. Квитки доступні за посиланням.

Довідка. Студентське науково-творче товариство «Октопус» організація, що представляє студентську спільноту Національної музичної академії України. «Октопус» займається влаштуванням проєктів, які допомагають студентам інтегруватися у музичне життя Києва і дають старт професійній діяльності молодих музикантів поза стінами Академії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *