ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині прогнозують спеку і грозу

Наталя Дуляба

|

У суботу, 17 серпня, у Львові та області прогнозують до 33 градусів спеки, але разом із тим можливі грози та шквали. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському гідрометцентрі.

Так, до кінця доби 16 серпня та у суботу, 17 серпня, місцями на Львівщині слід чекати гроз, шквалів 15-20 м/с та навіть граду. Такі погодні умови відповідають І рівню небезпеки (жовтий).

Температура повітря вночі становитиме 14-19 градусів тепла, вдень стовпчик термометра підніметься максимум до +33°С.

Вітер південно-східний, 5-10 м/с, під час грози шквали. Вночі та вранці подекуди туман видимістю 200-500 м.

Крім того, 17 серпня у Львівській області буде висока (IV клас) і місцями надзвичайна (V клас) пожежна небезпека. Це означає, що суттєво зростає ризик виникнення і поширення пожеж в екосистемах, тому всіх закликають максимально обережно поводитися з вогнем, особливо у лісах та на відкритих територіях.

У неділю, 18 серпня, на Львівщині обіцяють мінливу хмарність, 31-33 градуси тепла, а також місцями вдень короткочасний дощ.

Додамо, що спеку обіцяють по всій Україні і наступного тижня, тож енергетики вже попередили про можливі знеструмлення з 19 серпня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *