ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики прооперували 3-місячну дівчинку з перекрутом яєчника

Наталія Жолинська

|

Хірурги дитячої лікарні «Охмадит» прооперували 3-місячне немовля з рідкісною патологією у такому віці – перекрутом правого яєчника. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.  

Сім’я зі Львова звернулась до дитячої лікарні зі скаргою, що у їхньої 3-місячної доньки Катерини почалась блювота. Це був єдиний симптом. Лікарі наголошують, що в такому віці він трапляється часто, адже це може бути причиною банального перегодовування. 

«Діагностувати і запідозрити перекрут яйника нам вдалось завдяки фаховій роботі сонографіста. Під час УЗД запідозрили цей діагноз. Яєчник у діток такого віку маленький. У цьому випадку він був набряклий, переповнений, із великим вираженим фолікулярним апаратом, що теж може бути нормою при грудному вигодовуванні. Однак, яйники мають бути два однакові по розміру, а у Катрусі вони відрізнялись», – пояснює лікар-хірург Оксана Горбач. 

Захворювання розвивалось у немовля добу. А це багато у цьому випадку, оскільки порушується кровопостачання і орган може стати нежиттєздатний. Відтак лікарі негайно оперували малятко і зробили лапароскопічне втручання. 

«Яєчник був змінений. Ми його змогли розкрутити. Доба дозволяє зробити деторсію (розкрут яйника). Далі призначили консервативне втручання. Дитячі регенеративні функції хороші. Тож ми дали час відновитись і наступне УЗД у динаміці показало, що зʼявився кровоплин, яєчник зменшився у розмірі» – додала Оксана Горбач. 

За словами лікарки, у літературних даних є лише один випадок із перекрутом яєчника у дитини віком майже три місяці. Це рідкісний випадок. 

Як зазначали у Центрі «Охматдит», зараз дівчинка перебуває під УЗД-контролем у фахівців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *