ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні виробники військового озброєння можуть безкоштовно протестувати зразки на полігоні

Наталія Жолинська

|

В Україні запустили послугу «Залізний полігон», яка дає змогу виробникам озброєння та військової техніки (ОВТ) безоплатно тестувати зразки ще на стадіях проєктування. Про це повідомило Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України. 

Виробники можуть отримати доступ до майданчиків для тестувань, оснащених необхідним обладнанням для різних типів військового озброєння й техніки, а також отримати широкий спектр додаткових послуг: 

  • методологія випробувань; 
  • фахова експертиза; 
  • супровід під час тестувань/випробувань; 
  • консультації/зворотний зв’язок від військових. 

«Ми забезпечуємо полігон, відкритий для виробників, щоб вони працювали не над тим, що може бути корисним лише потенційно, а над тим, що дійсно потрібне війську, та отримували швидкий зворотний зв’язок ще на етапі проєктування. Це дає можливість виробникам зекономити час і пришвидшує час потрапляння дійсно потрібного озброєння і техніки на передову», – розповідає заступниця Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр.

Щоб отримати доступ до тестування, потрібно заповнити форму за посиланням. 

Як це працює?  

  1. Після заповнення форми та проходження безпекових процедур виробник отримує запрошення прибути у визначений день і час на фізичний полігон на території України. 
  2. На полігоні створюються необхідні для тестування зразка ОВТ умови. 
  3. Профільні підрозділи Генерального штабу та Міністерство стратегічних галузей промисловості України здійснюють супровід виробника під час випробувань. 
  4. У процесі тестування виробник отримує методичні рекомендації та висновок Генштабу, на основі якого може допрацьовувати свою розробку. 
  5. Міноборони здійснює відбір ОВТ, які пройшли випробування для подальшої їх інтеграції в навчальні програми. 

Один виробник може неодноразово користуватися послугою протягом процесу створення виробу. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *