ОСТАННІ НОВИНИ

Після проколювання вуха 16-річна львів’янка потрапила на операційний стіл

Наталя Дуляба

|

До львівського «Охматдиту» потрапила 16-річна дівчина, у якої після проколювання вуха розвинулось гнійне запалення вушної раковини з ураженням хряща. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

16-річна Ліля зі Львова поїхала до подруги в гості у Чернігів. Там вона захотіла проколоти вухо у верхній частині. У такому випадку, крім шкіри, необхідно проколоти і хрящ вушної раковини. За певний час вухо у місці проколу значно набрякло і почервоніло.

В амбулаторних умовах під місцевим знеболенням у Чернігові дівчині медики двічі розкривали патологічне вогнище, проте безрезультатно, адже набряк тільки збільшувався.

«Я була у Чернігові десь тиждень і весь цей час були болі сильні, вухо набрякало. Однак температури не було», – розповіла Лілія.

Коли дівчина приїхала до Львова, то звернулась в «Охматдит». Після обстежень та аналізів хірурги вирішили робити операцію під загальним знечуленням.

«Ми розкрили абсцес вушної раковини із виділенням відносно великої кількості гною. Виявили, що у гнійний процес втягнутий хрящ вушної раковини, тобто розвинувся гнійний хондрит. Дитині було встановлено венозний катетер, через який після операції вводяться антибіотики. В перші дні, незважаючи на такі заходи, тривали гнійні виділення з рани у великій кількості. Чому так відбувалось, стало зрозуміло при отриманні результату мікробіологічного дослідження: з гною висіяна синьогнійна паличка із поганою чутливістю до антибіотиків. Відразу було проведено зміну антибактеріальної терапії», – розповів хірург Кирил Лапшин.

Згодом стан пацієнтки поліпшився, зараз її вже виписали додому. Дівчина вже почувається добре.

Водночас лікарі наголошують, що при будь-яких косметологічних процедурах треба приділяти достатню увагу профілактиці інфекції та дотриманню правил антисептики. При появі будь-яких скарг радять не зволікати, а одразу звертатись до медиків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *