ОСТАННІ НОВИНИ

На Київщині підприємець поставив для ЗСУ тисячу бракованих FPV-дронів

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали директора приватної компанії із Київської області, якого підозрюють у поставці тисячі неякісних FPV-дронів для української армії. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

На початку 2024 року підприємець виграв тендер на придбання 1 тис. FPV-дронів для потреб ЗСУ, що проводила Нетішинська міськрада.

Загальна вартість укладених контрактів становила 16,4 млн гривень, з яких, за даними слідства, власник компанії-виробника вкрав майже третину.

Для реалізації схеми підрядники встановили на безпілотники навігаційне обладнання низької якості. Мова йде про відеокамери та відеопередавачі, які не відповідали заявленим вимогам до технічних характеристик БпЛА.

Тим самим фігурант штучно занизив вартість виробництва дронів, а отриману «різницю» привласнив. «Накрутка» на кожному безпілотнику становила від 4 до 7,5 тис. гривень, залежно від його виду.

Після проведення аудиту та спеціальної експертизи на відповідність технічним вимогам товару правоохоронці отримали додаткові підтвердження злочинної діяльності підприємця.

Ділку повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану в особливо великому розмірі).

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *