ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики допомогли воїну подолати інфекцію, спричинену пораненням  

Наталія Жолинська

|

У Львові в Центрі UNBROKEN три місяці боролись за життя військовослужбовця Мирона Баса, який отримав множинні уламкові поранення на фронті, в результаті чого в його організмі проявилась інфекція. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

29-річний військовий зі Львова Мирон Бас отримав поранення на початку цієї весни. Йому під ноги окупант скинув із дрона боєприпас. Мирон отримав множинні уламкові поранення та складний перелом стегнової кістки правої ноги. Йому видалили частину кишківника та ампутували ліву ногу – вище коліна. 

У центр UNBROKEN, військовий поступив за два місяці після поранення. На його єдиній нозі, правій, був встановлений апарат зовнішньої фіксації, однак перелом почав неправильно зростатися. Аби в майбутньому воїна змогли запротезувати, його вціліла нога мала працювати ідеально.  

Тому перше, що зробили ортопед-травматологи, це виконали операцію з репозиції перелому. Тобто наново «склали» та зафіксували фрагменти роздробленої кістки у правильному положенні. Проте після операції активізувалася інфекція, яку захисник отримав ще під час поранення. 

«Майже всі військові поступають до нас уже з інфекцією, яка або активно проявляється одразу, або є в «сплячому вигляді». Адже ті кулі, снаряди і осколки, які в них потрапляють, є брудними. Також у рани потрапляє земля і мастило з боєприпасів. А через те, що на передовій у перші години після поранення немає можливості взяти людину в операційну – її рани інфікуються», – розповідає ортопед-травматолог Микола Блиндюк. 

Як зазначили у Центрі, боротьба з такою інфекцією – це, зазвичай, складний і тривалий процес. Аби підібрати потрібний антибіотик, що дійсно допоможе, лікарі роблять його призначення лише після отримання результатів посіву. Відтак визначають, до якого саме антибіотика чутливі бактерії, що викликають зараження. 

Спільно з медиками Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юлія Липи за три місяці після поступлення Мирона Баса до центру UNBROKEN, лікарям таки вдалося побороти інфекцію і врятувати життя воїна. Попереду у захисника ще довгий шлях реабілітації. Він мріє отримати штучну кінцівку та знову ходити. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *