ОСТАННІ НОВИНИ

Допомогли на 110 тис. грн. Матір померлого воїна звинуватила центр правової допомоги у шахрайстві

Маркіян Рой

|

Приватний «Центр правової допомоги» що на вулиці Пекарській, 41, знову в епіцентрі скандалу. Цього разу в редакцію Львівського порталу звернулася мати військового, львів’янка Алла П., яка вважає себе постраждалою. Жінка заплатила за юридичні послуги у центрі 110 тисяч грн, проте фахівці виконали лише незначну частину обіцяних робіт.

Зі слів жінки, її син Тарас П. був військовослужбовцем й під час служби отримав важкі поранення. Він потребував юридичної допомоги для додаткового проходження військово-лікарської комісії та скерування на медико-соціальну експертну комісію.

«Син – учасник бойових дій й був важко поранений. Але після лікування та реабілітації військово-лікарська комісія все ж визнала його обмежено придатним. Тому відправили його в військову частину в Ужгород. Я вирішила звернутися до цього «Центру правової допомоги» з проханням про допомогу у вирішенні юридичних питань, пов’язаних з проходженням військово-лікарської комісії (ВЛК) та скеруванням на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК)», – зазначила Алла П.

Перша консультація із фахівцями була безкоштовною. За решту юридичних послуг вона сплатила 110 тисяч грн, але обіцяна допомога так і не була надана. Було виконано лише незначну частину робіт, а більшість зобов’язань, як зауважує Алла П., залишилися лише на папері. Крім того, адвокати компанії перестали виходити на зв’язок.

«Все гарно починалося. І, зрештою, практично нічого не робилось. Я дзвонила у цей центр до юристів, які з нами працювали, але на телефонні дзвінки ніхто не відповідав. Постійно були відмовки про те, що нібито у відряджені, на судовому засіданні або просто не має як розмовляти. У результаті мій син помер 6 червня 2024 року в лікарні Ужгорода», – наголошує жінка.

Жінка запевняє, що зі прейскурантом вартості юридичних послуг її ніхто не ознайомлював.

Мати воїна звинувачує керівництво та юристів компанії у шахрайстві та вимагає повернення коштів. Жінка зверталася до офісу центру в Києві, де їй пообіцяли повернути 60% витрачених коштів. Проте на сьогодні вдалося компенсувати лише 12 тисяч гривень.

Вона також звернулася до правоохоронних органів із відповідною заявою, а також з проханням перевірити діяльність «Центру правової допомоги» та законність працевлаштування його працівників і сплату податків.

Львівський портал звернувся за коментарем до Центру правової допомоги. Адвокатка центру Інна Мороз, яка працювала з матірʼю військовослужбовця, запевняє, що за трьома договорами робота була виконана. «На жаль, частина військовослужбовця нам не надавала належної відповіді на адвокатські запити – їх або ігнорували, або надавали відписки. Договір по контроль над звільненням та виплатами до отримання МСЕК виконати, на жаль, неможливо було в силу об’єктивних причин, оскільки з сином пані Алли сталася така трагедія», – прокоментувала Інна Мороз.

За словами адвокатки, за договір, який передбачає контроль над звільненням та виплатами до отримання МСЕК, установа має повернути повну суму, яку внесла матір військового. «Там робота не велась і, звісно, ми не будемо собі привласнювати ці кошти. А щодо решти договорів, то я неодноразово зустрічалася з Аллою Володимирівною, надавала їй копії документів і надавала повний звіт щодо проробленої роботи. Вона всі ці матеріали має на руках», – додала адвокатка.

Нагадаємо, це вже перший скандал навколо «Центру правової допомоги». Зокрема, троє дружин військових звинувачували юристів центру у шахрайстві на майже 200 тис. грн й подали заяви до поліції. Схожа ситуація трапилася й ще з одним львів’янином, котрий заплатив юристам понад 40 тис. грн за виготовлення документів, однак не отримав жодних послуг і готується звертатись до правоохоронців, оскільки «Центр правової допомоги» відмовляється повертати кошти.

Зазначимо, за адресою вул. Пекарська, 41 працює одразу два центри правової допомоги – Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, який відкрила Львівська міська рада, де всі послуги безкоштовні, та приватний, який відкрився у 2022 році у тому ж будинку і до якого не вперше мають претензії клієнти. Як вказано на сайті приватного центру, перша консультація юриста безкоштовна, а всі решта послуги платні.

Головний офіс «Центру правової допомоги» розташований в Києві. Філії компанії працюють у Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові, Чернівцях, Черкасах та Івано-Франківську.  За даними на аналітичному порталі YouControl, ТОВ «ЦПД» працює з листопада 2019 року. Керівником та засновником компанії є Максим Дзісь.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *