ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на «Цитаделі» замість ремонту будівлі проводять незаконне будівництво

Наталія Жолинська

|

У Львові на вул. Грабовського, 11, що на території парку «Цитадель», мали проводити капітальний ремонт будинку без зміни зовнішньої конфігурації та функціонального призначення. Проте замість цього будівлю трансформують, добудовуючи нові елементи. Про це Львівському порталу повідомили пресслужбі Львівської міської ради.

Працівники Львівської міськради з правоохоронцями обстежили даний об’єкт та виявили на ньому самовільне будівництво. Відомо, що замовником робіт є ТЗОВ «Передзвін».

На паспорті об’єкта будівництва вказано, що будівлю ремонтуватимуть без зміни зовнішньої конфігурації та функціонального призначення. Проте за словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача ремонт перетворився у реконструкцію і став самовільним будівництвом. 

«Це місце має дуже велику історичну цінність. Тут є велика кількість пам’яток архітектури, тому дуже обурливо, коли всупереч чинному законодавству і без необхідних дозволів здійснюються роботи. Справді в підприємців є будівля. Вони мають документи на капітальний ремонт і мали просто відремонтувати будівлю в межах існуючих об’ємів, а не щось демонтовувати, а щось добудовувати», – розповідає Любомир Зубач. 

Перед цим місце будівництва оглянули фахівці управління охорони історичного середовища і звернулися до поліції. Відтак працівники підрозділів міста спільно з правоохоронцями обстежили об’єкт та зафіксували порушення.

У поліції через вказані дії відкрили кримінальну справу. Окрім того, Міністерство культури України видало припис про зупинення будівельних робіт, але забудовник його проігнорував. 

Оновлено. За даними журналістів Zaxid.net, ТзОВ «Передзвін» зареєстроване у Львові понад 26 років тому. Основним видом діяльності вказана неспеціалізована оптова торгівля. Власниками компанії є діти нардепа-втікача Ярослава Дубневича – Роксолана Пиртко та Юрій Дубневич.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *