ОСТАННІ НОВИНИ

На Запоріжжі українські військові знищили російську РЛС «Каста»

Олег Дерев'янко

|

Бійці Служби безпеки, які працюють на гарячих напрямках фронту у Запорізькій області, вистежили та скоригували вогонь по ворожій РЛС дальнього виявлення 39Н6 «Каста-2Е2». Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними відомства, її вартість залежно від комплектації стартує від 60 млн доларів.

Фактично ця радіолокаційна станція була «очима» російської ППО, яка контролювала український повітряний простір. Рашисти ховали її в тилу, ретельно маскували і часто передислоковували.

«Але військові контррозвідники із 13 Головного управління СБУ полюють саме за такими рідкісними цілями. Тож і цього разу змогли вистежити РЛС і навести на неї вогонь на знищення», – йдеться у повідомленні.

Техніку для розвідки та вистежування ворожих РЛС (наземна станція до БпЛА, мікроавтобус, ноутбуки, живлення та звʼязок) придбали коштом волонтерських внесків і передали підрозділу СБУ.

«З початку повномасштабної війни різні підрозділи Служби безпеки загалом уразили на лінії фронту вже 166 засобів російської ППО і 446 радіоелектронної боротьби, а також радіоелектронної та радіотехнічної розвідки», – додають у СБУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *