ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині росіяни вбили двох медиків-волонтерів 

Наталія Жолинська

|

В селищі Білий Колодязь, що на Харківщині, окупанти атакували безпілотником машину медичного батальйону «Госпітальєри», внаслідок чого загинули двоє медиків та постраждали цивільні. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

У результаті російської атаки загинули двоє медиків-волонтерів, чоловік та жінка, які перебували в автомобілі.

Від вибуху російського безпілотника також постраждали троє цивільних людей, які на момент атаки їхали в тому ж напрямку, що і медики.

Раніше Львівський портал повідомляв, що 14 серпня армія РФ скинула вибухівку з безпілотника поблизу пункту видачі питної води у Херсоні, внаслідок чого загинув чоловік та ще двоє отримали поранення.

Оновлено

Народна депутатка, командир добровольчого батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич повідомила, що серед загиблих – 35-річна Мулькевич Олександра Юріївна (Майк).

Ще одну парамедикиню з пораненням середнього ступеня доставили до госпіталю, де їй надають оперативну допомогу. Розглядається можливість транспортування пораненої до медичного закладу у Києві.

Екіпаж із трьох дівчат мав відпрацювати сьогодні крайній день своєї ротації і завтра повернутися додому до своїх сімей.

«Троє відважних українок, які обрали своєю місією порятунок людських життів, наймирнішу і найнебезпечнішу ідею, були змушені змінити свої мирні професії і долучитись до підтримки українських Сил оборони. На кривавому рахунку росіян іще одна обірвана молода доля відважної українки», – йдеться у повідомленні.

Вона висловила глибокі співчуття родині загиблої Героїні – її чоловікові та матері, друзям, побратимам, посестрам та всьому екіпажу.

«Це дуже важка втрата для нашого батальйону і для усієї держави», – додає Зінкевич.

Інформацію про чин прощання та похорон Олександри Мулькевич оголошать згодом.

Для тих, хто бажає допомогти родині загиблої Героїні, реквізити для підтримки:

4441 1111 5615 7160 (Цапенко Лариса Юріївна)
Банка доступна за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *