ОСТАННІ НОВИНИ

З призовника у студенти: в Івано-Франківську викрили освітянина на хабарі

Олег Дерев'янко

|

В Івано-Франківську викрили секретаря приймальної комісії, завідувача відділення державного коледжу, який за 800 доларів гарантував зарахування на навчання місцевого мешканця для відстрочки від мобілізації. Про це Львівському порталу повідомили Івано-Франківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, підозрюваний вимагав та одержав 800 доларів від місцевого мешканця призовного віку. За цю суму посадовець обіцяв вирішити питання щодо зарахування його на денну форму навчання до фахового коледжу.

Він є підрозділом Львівського національного університету природокористування. Це дало б абітурієнтові можливість отримати відстрочку від призову на військову службу.

У поліції Івано-Франківської області додали, що 44-річний посадовець вимагав кошти у 26-річного абітурієнта.

Правоохоронці затримали освітянина безпосередньо після одержання всієї суми неправомірної вигоди у своєму кабінеті.

Зловмиснику повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Йому загрожує до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт та відсторонив його від займаної посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *