ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві 20-річний палій авто ЗСУ готував замах на українського офіцера

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці затримали 20-річного агента спецслужб рф, який після підпалів авто у Києві готував замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Щоб впевнитися у спроможності агента виконати завдання, ворог спочатку дав йому два «тестових випробування» – підпалити авто українських захисників.

Після цього фігурант отримав нове доручення: встановити відеоспостереження за українським офіцером. Надалі ворог планував здійснити на нього замах.

СБУ та Нацполіція завчасно викрили ворожі плани і затримали зловмисника у власному помешканні, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу «цілі» і ще не встиг встановити камеру.

Фігурантом виявився 20-річний киянин. Під час обшуків у нього вилучили легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу авто та мобільний телефон з доказами злочинів.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *