ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти вдарили по Харківщині корейською ракетою: постраждали четверо дітей

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 12 серпня, російські війська завдали ракетних ударів по Богодухівському району Харківщини, у результаті чого постраждали четверо дітей. Про це Львівському порталу повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 12 серпня, близько о 18:30 рашисти завдали ракетних ударів по Богодухівському району.

У селі Москаленки Богодухівської ТГ пошкоджено приватне домоволодіння. Внаслідок обстрілу горіла господарча споруда. У місті Богодухів пошкоджено щонайменше чотири житлових будинки. Без постраждалих.

З вилучених уламків однієї з ракет правоохоронці попередньо встановили її тип – це KN-23 (або KN-24), ще загальновідома як Hwasong-11.

Згодом у прокуратурі уточнили, що з 18:20 до 18:35 відбувся масований ракетний обстріл міста Богодухів та прилеглих населених пунктів. Зафіксовано щонайменше пʼять влучань та пошкоджено мінімум 30 житлових будинків.

Внаслідок ракетних ударів зазнали поранень четверо дітей: двоє хлопчиків віком чотири місяці та п’ять років, а також дві дівчинки віком два та 10 років. У дітей – гостра реакція на стрес. Також за медичною допомогою звернулись три жінки.

Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Довідка

Hwasong 11GA (KN-23) – це твердопаливна тактична балістична ракета, виробництвом якої займається Північна Корея.

Ззовні ракета KN-23 схожа на російську балістичну ракету 9М723 оперативно-тактичного комплексу «Іскандер-М», проте KN-23 має істотно більші габарити за ракету комплексу «Іскандер».

  • Максимальна зафіксована дальність пуску цієї ракети – до 690 км;
  • Бойова частина – менше ніж 500 кг;
  • Довжина – 7,5 м;
  • Діаметр – 0,95 м;
  • Загальна маса – 3415 кг.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *