ОСТАННІ НОВИНИ

Білий дім порадив Путіну припинити війну в Україні, якщо його непокоїть Курська область

Маркіян Рой

|

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Володимир Путін може припинити війну проти України, якщо його так непокоїть ситуація в Курській області. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Кірбі на онлайн-брифінгу.

Кірбі заявив, що чергові заяви російських посадовців про те, нібито захід у Курську область координується Заходом – «це все путінська пропаганда», за яку господар Кремля чіплявся від початку вторгнення в Україну.

«Єдині, хто перебуває у стані війни в Україні – це самі росіяни. Це вони здійснюють вторгнення в Україну, а Україна – захищається від агресії. Це війна Росії проти України, не більше й не менше, і так було від самого початку», – підкреслив представник Білого дому.

«Це війна Путіна проти України. І якщо йому щось не подобається, якщо його щось не задовольняє, є дуже просте рішення – хай він забирається під три чорти з України та припиняє війну», – додав він.

З початку минулого тижня українські військові проводять операцію на території Курської області Росії та, як стверджує головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, контролюють до 1000 квадратних кілометрів території.

Передісторія

6 серпня 2024 року, росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), підтвердили просування українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

7 серпня 2024 року стало відомо, що ЗСУ контролюють відразу кілька населених пунків і просунулись вглиб до 15 км.

За даними Bloomberg, збройні сили України прорвали дві лінії фортифікації на Курщині, які коштували Росії 15 мільярдів рублів.

8 серпня Міноборони рф визнало просування українських військових у двох районах Курської області РФ і заявило, що перекинуло до кордону резерви й обстрілює ЗСУ з авіації.

Диктатор терористичної росії Владімір Путін назвав ситуацію в Курській області «провокацією». У США вказали на іронічність заяви Путіна.

8 серпня головнокомандувач Олександр Сирський опублікував фото підготовки наступу «у вихідному районі», а президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні сказав, що отримав від нього три «результативні» доповіді й вони «саме такі, які потрібні нашій державі зараз».

9 серпня ЗСУ опублікували відео, що засвідчує їхню присутність у курській області.

У Брянській, Курській та Бєлгородській областях росії оголосили режим контртерористичної операції.

Кремль, ймовірно, вирішив оголосити контртерористичну операцію, а не воєнний стан,  щоб применшити масштаби вторгнення в Курську область і запобігти паніці або негативній реакції всередині країни.

12 серпня 2024 року стало відомо, що ЗСУ взяли під контроль 28 населених пунктів у Курській області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *