ОСТАННІ НОВИНИ

Суд застосував запобіжні заходи ще до трьох спільників ексзаступника міністра енергетики 

Наталія Жолинська

|

У понеділок, 12 серпня Вищий антикорупційний суд застосував запобіжні заходи ще до трьох підозрюваних у справі про хабар колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла. Про це повідомили у пресслужбі Вищого антикорупційного суду. 

Слідчий суддя частково задовольнила клопотання детектива НАБУ щодо одного із спільників ексзаступника. Підозрювального арештували на два місяці із альтернативною застави у розмірі 65 мільйонів гривень.

Щодо другого спільника, колишнього керівника державного підприємства, суд застосував запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Третьому підозрюваному, керуючому ТОВ, визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі сім мільйонів гривень.

Нагадаємо, 12 серпня правоохоронці викрили на хабарі у пів мільйона доларів заступника міністра енергетики України Олександра Хейла та трьох його спільників.

Посадовець висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке розташоване в західному регіоні, надати неправомірну вигоду в розмірі 500 тис. доларів.

Натомість він обіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цього обладнання для видобутку вугілля.

Фактично мова йшла про евакуювання унікального обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону.

За домовленістю, гроші мали передаватися п’ятьма частинами по 100 тис. доларів на кожній зустрічі.

Цього ж дня, Уряд звільнив заступника міністра енергетики Хейла.

Вищий антикорупційний суд відправив під варту Олександра Хейла до 8 жовтня із правом внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *