ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відправив під варту ексзаступника міністра енергетики, якого викрили на хабарі

Андрій Котенський

|

Вищий антикорупційний суд 12 серпня відправив під варту до 8 жовтня із правом внесення застави колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого затримали на хабарі в пів мільйона доларів, повідомляє hromadske.

Суд відправив посадовця під варту з можливістю внесення 25 млн гривень застави.

Під час засідання прокурори клопотали про тримання під вартою з правом внесення 30 млн гривень застави. Водночас адвокати наполягали на більш мʼякому запобіжному заході й заявляли, розмір застави, про який просило обвинувачення, є необґрунтованим.

Також сторона захисту зазначала, що Хейло має на утриманні 14-літню доньку, яка має інвалідність. Як стверджувалося, дитина потребує постійного догляду, а дружина самостійно, без допомоги чоловіка, не впорається.

Нагадаємо, 12 серпня правоохоронці викрили на хабарі у пів мільйона доларів заступника міністра енергетики України Олександра Хейла та трьох його спільників.

Посадовець висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке розташоване в західному регіоні, надати неправомірну вигоду в розмірі 500 тис. доларів.

Натомість він обіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цього обладнання для видобутку вугілля.

Фактично мова йшла про евакуювання унікального обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону.

За домовленістю, гроші мали передаватися п’ятьма частинами по 100 тис. доларів на кожній зустрічі.

Цього ж дня, Уряд звільнив заступника міністра енергетики Хейла.

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *