ОСТАННІ НОВИНИ

Військовим купили неякісних аптечок на 60 млн грн

Андрій Котенський

|

Держбюро розслідувань повідомило про підозру організаторам закупок неякісних аптечок для військових на майже 60 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ДБР.

За даними відомства, про підозру повідомили ексначальнику одного з військових навчальних центрів, начальнику медичної служби цього центру та восьми приватним підприємцям за фактом постачання неякісних військових аптечок.

Встановлено, що між навчальним центром та підприємцями було укладено вісім договорів на постачання 30 тис. 773 штук аптечок на загальну суму 58,5 млн гривень.

При цьому військові посадовці не проконтролювали якість поставлених аптечок.

Згодом експертиза підтвердила, що аптечки не відповідають встановленим нормам, не мають належних компонентів, а наявні препарати – не належної якості. Таким чином застосування вмісту таких аптечок могло нанести шкоду здоров’ю українських захисників.

Водночас, внаслідок постачання неякісної продукції державі було заподіяно шкоду у сумі 58,5 млн гривень.

Колишньому начальнику навчального центру повідомлено про підозру у бездіяльності (ч. 4 ст. 426 КК України), начальнику медичної навчального центру – у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

Чоловікам загрожує від 8 до 10 років позбавлення волі.

Приватним підприємцям, які поставили неякісні аптечки, повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах. Їм також загрожує до 8 років тюрми.

Фотоілюстрація: UMP

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *