ОСТАННІ НОВИНИ

У ДПСУ прокоментували словесне брязкання «Іскандерами» в Білорусі

Олег Дерев'янко

|

Державна прикордонна служба України не фіксує перекидання чи нарощування військової техніки, чи особового складу білоруської армії поряд кордону з Україною. Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі Українській правді.

«Я не виключаю того, що Білорусь може здійснювати переміщення якихось підрозділів, але це може бути більше в незначній кількості і для нагнітання ситуації», – зазначив Демченко.

За словами офіцера, це може відбуватися вглиб території Республіки Білорусь. Зараз ДПСУ не відмічає переміщення чи нарощування техніки або особового складу білоруських збройних сил поблизу українського кордону.

Слова Лукашенка про вказівки щодо перекидання реактивних систем «Полонез» і комплексів «Іскандер» до кордону з Україною речник ДПСУ назвав підіграванням агресивній риториці країни-терористки, Росії.

Демченко додав, що попри тиск Росії на режим Лукашенка щодо масштабнішої участі у цій війні, він сподівається, у білорусів вистачить здорового глузду не вестися на тиск Кремля.

Водночас Сили оборони, запевнив полковник, продовжують дії щодо укріплення лінії кордону та прикордоння з Білоруссю, щоб у разі повторення подій лютого 2022 року відбити нову атаку з території РБ.

Нагадаємо, 10 серпня Лукашенко заявив про те, що Україна буцімто порушила повітряний простір країни, але всі цілі збила білоруська протиповітряна оборона.

Він стверджує, що на висоті 1,5 кілометра та дальності 6,5 кілометра сили ППО країни знищили кілька цілей над територією Білорусі.

«Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники, порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України. Над територією Білорусі ми знищили цілі», – заявив Лукашенко.

Він також додав, що такими діями українці буцімто показали, що «ні до якого миру вони не готові».

Згодом Лукашенко міністр оборони Білорусі Олександр Хренін заявив, що на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках, що межують із Київською та Чернігівською областями, посилять білоруські підрозділи «з метою реагування на будь-які можливі провокації».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *