ОСТАННІ НОВИНИ

Білорусь відправляє до кордону з Україною «Іскандери» та РСЗВ

Олег Дерев'янко

|

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав вказівки на посилення угруповання військ поблизу кордону з Україною. Про це заявив міністр оборони Білорусі Олександр Хренін під час брифінгу.

За його словами, на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках, що межують із Київською та Чернігівською областями, посилять білоруські підрозділи «з метою реагування на будь-які можливі провокації».

«Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема з реактивними системами залпового вогню “Полонез” та комплексами “Іскандер”, отримали завдання на здійснення маршів до визначених районів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, там наростять сили й засоби зенітно-ракетних, радіотехнічних військ і авіації.

Нагадаємо, 10 серпня Лукашенко заявив про те, що Україна буцімто порушила повітряний простір країни, але всі цілі збила білоруська протиповітряна оборона.

Він стверджує, що на висоті 1,5 кілометра та дальності 6,5 кілометра сили ППО країни знищили кілька цілей над територією Білорусі.

«Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники, порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України. Над територією Білорусі ми знищили цілі», – заявив Лукашенко.

Він також додав, що такими діями українці буцімто показали, що «ні до якого миру вони не готові».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *