ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині затримали жінку, яка шпигувала за ЗСУ на Покровському напрямку

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали на Донеччині ще одну інформаторку воєнної розвідки рф. Зловмисниця передавала агресору локації оборонних ліній підрозділів ЗСУ на Покровському напрямку. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Найбільше ворога цікавили координати укріпрайонів та бойових позицій артилерії, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів.

Розвідувальні відомості потрібні були рашистам для підготовки бойових операцій з метою прориву оборони українських військ на найгарячішому напрямку фронту. Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба дистанційно залучила свою інформаторку – жительку міста Новогродівка.

Для виконання ворожого завдання жінка обходила територію прифронтової громади, де фіксувала місця базування українських захисників. Також фігурантка «втемну» випитувала потрібну їй інформацію під час побутових розмов з мешканцями прилеглих селищ.

Одержані відомості вона месенджером направляла російській розвідці через «зв’язкового» – бойовика окупаційного угруповання рф, який воює на східному фронті.

Контррозвідка Служби безпеки своєчасно викрила ворожу інформаторку, задокументувала її злочинні дії і затримала у власному помешканні. Одночасно проведено комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ.

За даними слідства, окупанти залучили фігурантку до співпраці у червні цього року через Телеграм-канал, куди вона з власної ініціативи «зливала» пункти дислокації Сил оборони.

Під час обшуків в оселі затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

Слідчі повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до восьми років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *