ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник Держекоінспекції Карпатського округу незаконно отримав понад 19 млн гривень

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці виявили в очільника Державної екологічної інспекції Карпатського округу необґрунтовані активи на понад 19 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у Державному бюро розслідувань.

За результатами перевірки НАЗК підтвердило наявність у чиновника необґрунтованих активів.  Працівники ДБР провели обшуки за місцем реєстрації та проживання посадовця та членів його сім’ї, а також обшуки у приміщеннях і автомобілях, які можуть бути незаконно набутими активами.

В очільника вилучили документи, а також зафіксовані відомості, що могли бути використані під час проведення моніторингу способу життя посадовця.

НАЗК встановило, що протягом 2020–2023 років він, члени його сім’ї та пов’язані з ними фізичні особи за його дорученням набули необґрунтованих активів на загальну суму 19 млн 313 тис. гривень.

Серед цих незаконних активів:

  • автомобіль Mercedes-Benz G63 AMG 2023 року випуску вартістю 9,4 млн грн;
  • автомобіль Volkswagen Touareg 2021 р.в. вартістю 2,7 млн грн;
  • чотири квартири в Івано-Франківську загальною вартістю 4,3 млн грн;
  • нежитлове приміщення в Івано-Франківську вартістю 3 млн грн;

Державне бюро розслідувань здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення чиновника (ч. 1 ст. 368-5) КК України. Санкція статті передбачає покарання до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *