ОСТАННІ НОВИНИ

Найгарячіше зараз на Покровському та Лиманському напрямках, – Генштаб

Маркіян Рой

|

На фронті від початку доби сталося 65 бойових зіткнень з російськими військами, найгарячіше зараз на Покровському та Лиманському напрямках. Про це повідомляє Генштаб.

За інформацією Генштабу, Сили оборони продовжують протидіяти спробам російських військ просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання загарбниками завдань наступу. Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі та підтримку з повітря.

Армія РФ продовжує застосовувати авіацію та артилерію по прикордонних районах Сумської області.

Зокрема під артилерійськими ударами опинились райони населених пунктів Зарічне, Середина-Буда, Порозок, Вольфине, Кружок, Михайлівське, Михальчина Слобода. З РСЗВ росіяни били по Олександрівці. Також завдали авіаційних ударів по Кияниці, Юнаківці та Сімейкиному.

На Харківському напрямку російські війська три рази штурмували позиції Сил оборони в районах Вовчанська і Тихого. У Вовчанську ще триває бій.

Три рази ворог атакував українські позиції на Куп’янському напрямку. Сили оборони відбили атаки поблизу Берестового та Піщаного.

На Лиманському напрямку росіяни атакували в районах Макіївки, Невського, Новосадового та у Серебрянському лісі. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 13 боєзіткнень, досі триває бій біля Макіївки. Ситуація контрольована.

Війська РФ не полишають спроби прорвати оборону українських військ на Сіверському напрямку, проте, отримують гідну відсіч від українських захисників.

Так, поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки загарбники чотири рази намагались потіснити українські підрозділи, на даний час два боєзіткнення ще триває.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили шість штурмових дій поблизу Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки. Два боєзіткнення продовжуються.

На Торецькому напрямку кількість російських атак збільшилась до чотирьох. Ворог намагається просуватися біля населеного пункту Нью-Йорк, де українські захисники відбивають дві атаки, і неподалік Залізного та Дружби, де вже відбиті дві штурмові дії.

Активно працює авіація агресора, зокрема бомбардування зазнав населений пункт Торецьк, на який росіяни скинули КАБи, також загарбники обстріляли Диліївку некерованими авіаракетами.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби російські загарбники здійснили вже 26 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Желанного, Орлівки та Миколаївки.

Сили оборони стримують натиск та відбили половину атак, тринадцять боїв ще тривають.

Найактивніший ворог біля Желанного і Калинового. Зазнали ударів НАРами з озброєння штурмової авіації Олександропіль та Миколаївка.

На Курахівському напрямку від початку доби загарбник один раз атакував українські підрозділи. Намагався просунутися поблизу Костянтинівки.

На Времівському напрямку було відбито одну штурмову дію російських військ в бік Водяного.

В районі Малої Токмачки на Оріхівському напрямку війська РФ два рази безуспішно намагались просунутись вперед, але отримали жорстку відсіч. Також застосовували авіацію по Новоандріївці та Лобковому.

На Придніпровському напрямку дві атаки російських загарбників не мали успіху.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *