ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони кодифікувало 70 нових зразків боєприпасів для дронів

Маркіян Рой

|

Від початку 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації 70 нових боєприпасів для безпілотників. Зокрема, близько 20 нових боєприпасів для безпілотників було кодифіковано та допущено до експлуатації у липні. Про це повідомили у Міноборони.

Серед них є уламково-фугасні, кумулятивні, комбінованої дії та багатоцільові боєприпаси, які відрізняються за вагою ‒ від кількох сотень грамів до кількох кілограмів. Ці боєприпаси призначені для ураження ворожої техніки, фортифікацій, а також для боротьби з живою силою противника, як на відкритій місцевості, так і в укриттях або всередині бойової техніки.

«Роль повітряних безпілотних комплексів на полі бою зростає. Вітчизняний сектор ОПК динамічно реагує на потреби війська і збільшує обсяги виробництва БПАК різних типів та призначення, активно розробляє нові моделі безпілотників, а також розширює номенклатуру боєприпасів для різних типів БПЛА», ‒ додали в Міноборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *