ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні не вимикатимуть світло 11 серпня

Олег Дерев'янко

|

У неділю, 11 серпня, відключень світла в Україні не прогнозують упродовж всього дня. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Так, протягом усього дня енергетики не планують застосовувати графіки знеструмлень. Якщо ж ситуація зміниться, то це сповістять додатково.

Зазначимо, що вимикати електрику в Україні перестали 30 липня. Проте 8 серпня на Львівщині та в інших регіонах енергетики застосовували 1 чергу відключень електроенергії для промисловості та бізнесу з 17:00 до 22:00.

Зі свого боку в «Львівобленерго» додали, що оскільки ситуація стабілізувалась, то щодня більше не будуть інформувати про відсутність знеструмлень. Якщо їх доведеться знову застосувати, то про це обов’язково повідомлять.

Водночас енергетики все одно закликають ощадливо використовувати електрику й енергоємними приладами користуватись з 11:00 по 15:00, коли електроенергії в системі є найбільше.

«Це час, коли на додачу до інших потужностей ефективно працюють сонячні електростанції. А ранкові та вечірні години доби потребують більших потужностей для покриття споживання в країні. Тож ощадливе споживання в ці години доби дозволить збалансувати енергосистему та обійтися без запровадження графіків», – додають в «Укренерго».

Нагадаємо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покривав імпорт. Графіки знеструмлень діяли до 29 липня, тобто більше двох місяців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *