ОСТАННІ НОВИНИ

Українська збірна з художньої гімнастики, у складі з львів’янкою, зайняла сьоме місце на Олімпіаді

Олег Дерев'янко

|

Українська збірна з художньої гімнастики, у складі якої виступала львів’янка Аліна Мельник, посіла сьоме місце у фіналі групового багатоборства на Олімпійських іграх 2024. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

У першому виступі з п’ятьма обручами українські гімнастки продемонстрували високу синхронність і точність, за що отримали 36.550 балів та йшли у лідерах. На жаль, у другій вправі з м’ячами та стрічками дівчата допустили втрату предмета та зрив елемента, а відтак отримали всього 29.150 балів.

Команду представляли Кіра Ширикіна, Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета та Марія Височанська. Капітанкою збірної України була Марія Височанська, також зі Львова.

Її тато, військовослужбовець Олег Височанський, зміг приїхати до Парижа, щоб підтримати доньку на найпрестижніших спортивних змаганнях.

Він був серед захисників Донецького аеропорту, де отримав важке поранення, а з початку повномасштабного вторгнення знову повернувся до лав Збройних Сил України.

Аліна Мельник, яка представила Львів на Олімпійських іграх, є бронзовою призеркою чемпіонату світу 2023 року у Валенсії у вправі з трьома стрічками та двома м’ячами. Вона також має «срібло» та «бронзу» чемпіонатів Європи у Баку та Будапешті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *