ОСТАННІ НОВИНИ

Хорватія планує надати додаткову допомогу для енергосистеми України

Олег Дерев'янко

|

Україна і Хорватія обговорили питання зміцнення співпраці між двома країнами у сфері енергетики. Про це повідомляє Європейська правда.

Хорватська сторона підтвердила готовність надавати подальшу підтримку Україні, особливо для підготовки до осінньо-зимового періоду.

«Надане обладнання є першочерговою потребою, особливо у прифронтових регіонах, де ворог знищив значну частину енергетичних потужностей. Підтримка партнерів у розбудові невеликих об’єктів розподіленої генерації для нас надзвичайно важлива», – наголосив заступник міністра енергетики України Роман Андарак.

Посолка Хорватії Аніца Джамич заявила, що Хорватія розгляне можливість надання Україні додаткового генерувального обладнання.

Також розглядалася участь Хорватії у Фонді підтримки енергетики України, підтримка сімей енергетиків, які постраждали внаслідок російської агресії, та обмін досвідом у переговорному процесі щодо вступу України до ЄС.

Нагадаємо, що Туреччина також планує допомагати Україні з відновленням енергосектору і нарощуванням потужностей розподіленої генерації після російських атак

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *