ОСТАННІ НОВИНИ

Бійці ГУР знищили черговий катер росіян у Криму

Олег Дерев'янко

|

У ніч на п’ятницю, 9 серпня, бійці Головного управління розвідки Міноборони знищили російський швидкісний катер «Тунец» поблизу Чорноморського у тимчасово окупованому Криму. Про це Львівському порталу повідомили у ГУР.

За даними відомства, чергове судно російських окупантів знищили за допомогою морського дрона MAGURA V5.

Внаслідок операції спецпідрозділу Group 13 пошкоджень також зазнали ще три плавзасоби окупантів. Їхній тип встановлюється.

У ГУР нагадали, що це вже не перший впольований біля берегів півострова «Тунец»: два російських судна такого типу розвідники знищили, а ще два – пошкодили у травні 2024 року.

«Швидкісні транспортно-десантні катери проектуКС 701 московити в окупованому Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики», – йдеться у повідомленні.

Крім того, міжнародні експерти визнали новітню ударну платформу MAGURA V5 найрезультативнішим дроном у російсько-українській війні. Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уразили 18 суден росії, дев’ять з них – знищені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *