ОСТАННІ НОВИНИ

З’явилися супутникові знімки наслідків нічного удару ЗСУ по аеродрому «Липецьк», – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

На супутникових знімках Planet Labs за 9 серпня видні наслідки ударів українських військ по аеродрому «Липецьк», що біля однойменного міста у росії. Про це повідомляють «Схеми» (Радіо Свобода).

Згідно зі знімками, низка приміщень аеродрому, які могли використовуватись, як склади – повністю зруйновані, а на території, ймовірно, тривала масштабна пожежа.

На землі також видні дві вирви, що може бути наслідком влучання ракет або безпілотників, використаних ЗСУ для завдання ударів.

Нагадаємо, що 9 серпня Генштаб ЗСУ підтвердив успішний удар українських військових по військовому аеродрому в Липецьку.

В ході атаки українські військові уразили склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища.

За даними Генштабу, на аеродромі «Липецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф.

Також в Генштабі повідомили, що підрозділи ЗСУ завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах росії на тимчасово окупованій території Донецької області.

Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300. Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350.

Перед цим повідомлялось, що У Липецькій області Росії внаслідок дронової атаки загорівся військовий аеродром, губернатор заявив про «детонацію вибухонебезпечних об’єктів», пошкодження енергооб’єкта і 6 постраждалих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *