ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знищили антикварну рекламу, яка була частиною туристичного маршруту

Наталія Жолинська

|

Знамениту серед туристів антикварну рекламу перук та капелюхів, яка була розміщена на фасаді будинку на вул. Веселій, 5, замалювали фарбою власники будівлі. Про це повідомила львівський гід Олена Колб на своїй сторінці у Facebook.

«Цих написів вже немає. Точніше вони під шаром коричневої фарби. Ніби власники зробили клаптик фасаду. Не фасад будинку, а поставили латку і затерли памʼять. Певно ці написи були найулюбленішими. Автентичні. Реклама перук і капелюхів. Життя цілої родини. Залишились фотографії», – зазначила Олена Колб.

Відомо, що на будинку, де була розміщена реклама, немає жодного охоронного знаку, який надав би цінність даній пам’ятці культури.

За словами туристичного гіда, вона має надію, що власники будинку просто зафарбували знамениті малюнки, а не знищили їх перед тим, і сучасні нашарування вдасться відчистити.

У громадській організації «Україна Інкогніта» додали, що ця антикварна реклама вважалася однією із найцікавіших. Гіди її завше включали до своїх маршрутів. Ці капелюхи з написами польською і на їдіш багато хто бачив як в медійних публікаціях, так і в соцмережах у звітах туристів міста Лева.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *