ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві затримали агентку ГРУ, яка організовувала підпали авто військових

Маркіян Рой

|

У Києві правоохоронці затримали агентку російського ГРУ, яка координувала підпали службових авто Сил оборони. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Головним завданням мережі мав стати підпал службових автомобілів Сил оборони України. За задумом агресора, такі дії мали розхитати суспільно-політичну ситуацію в країні. СБУ вдалося викрити цю мережу завдяки власному «подвійному агенту» – киянину, якого спочатку викрили на підготовці до підпалу. Чоловік погодився співпрацювати з українськими спецслужбами і допоміг вийти на слід координаторки.

Жінку затримали, коли вона намагалася зняти на відео один із підпалів як доказ для російських спецслужб.

За даними слідства, фігурантка потрапила у поле зору воєнної розвідки рф ще на початку повномасштабної війни. Тоді вона проживала у місті Токмак на Запоріжжі, а після захоплення частини регіону переїхала до Києва.

Уже в столиці на неї дистанційно вийшов співробітник російського гру і запропонував співпрацю в обмін на гроші, яких вона так і не отримала.

Слідчі повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Жінка наразі перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *