ОСТАННІ НОВИНИ

Працівниця дитсадка в Харкові «зливала» росіянам інформацію про ЗСУ

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали працівницю дитсадка, яка передавала окупантам дані про Сили оборони у Харкові. За це їй загрожує до восьми років позбавлення волі. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, з вересня 2023 року харківʼянка через Telegram почала спілкуватись з російським військовослужбовцем, який бере участь у бойових діях проти України. З власної ініціативи жінка передала йому інформацію про місця дислокації ЗСУ та техніки в обласному центрі у вигляді текстових повідомлень з позначенням координат на гугл-картах.

Крім того, жінка, не приховуючи свої антиукраїнські погляди, активно ділились ними у проросійських чатах у Telegram. Обвинувачена писала коментарі, в яких заперечувала збройну агресію РФ та дискредитувала ЗСУ.

Завдяки інформації, яку поширювала зрадниця, росіяни готували повітряні атаки на Харків для послаблення його оборони. Викрили харків’янку за місцем її проживання.

Правоохоронці затвердили та направили до суду обвинувальний акт стосовно 55-річної жінки за ч. 2 ст. 114-2, ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про розташування утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану, а також виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України). Їй загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *