ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканець Трускавця створив фальшивий сайт для крадіжки грошей

Андрій Котенський

|

27-річний житель Трускавця за допомогою мобільного телефону створив фішингове посилання, яке копіювало зовнішній вигляд сайту однієї з відомих банківських установ. Якщо жертва переходила за цим посиланням то втрачала кошти із банківських карток, що були прикріплені за телефоном. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

Слідством встановлено, що у січні 2023 року обвинувачений із Трускавця розробив шахрайську схему заволодіння коштами волинянина.

За даними правоохоронців, «винахідник» відправив повідомлення зі шкідливим посиланням потерпілому у Viber. Чоловік перейшов за ним, бо сприйняв його за офіційний веб-сайт банку. Таким чином з рахунків жертви, які були прикріплені до номеру телефону, списалось понад 130 тис. грн.

Обвинувальний акт стосовно 27-річного мешканця Трускавця скеровано до суду. Винахідника обвинувачено у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України), що карається штрафом від чотирьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *