ОСТАННІ НОВИНИ

Компанія підсанкційного бізнесмена постачатиме граніт для національного військового кладовища

Олег Дерев'янко

|

Група компаній «Алеф» підсанкційного бізнесмена Вадима Єрмолаєва постачатиме граніт для будівництва національного військового меморіального кладовища. Про це повідомляє hromadske.

Згідно з документами, які завантажив у систему «Прозорро» переможець тендера на будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища, весь граніт для проєкту постачатиме компанія «АК ПРО» з Дніпра. Вона на 60% належить ТОВ «АЛЕФ ІСТЕЙТ».

Група «Алеф» – це бізнес-структура Вадима Єрмолаєва, бізнесмена і громадянина Кіпру з Дніпра, який перебуває під санкціями в Україні.

Санкції проти Єрмолаєва було введено указом президента 23 грудня 2023 року. Підставою для цього стали матеріали розслідування СБУ: спецслужба з’ясувала, нібито Єрмолаєв ще у 2014 році перереєстрував свій алкогольний бізнес у Криму на підставних осіб і продовжив працювати за російськими законами, справно сплачуючи податки державі-агресору. Тобто держава вважає, що він фактично фінансував війну проти України.

Нове військове меморіальне кладовище мають побудувати в лісі біля села Мархалівка під Києвом. Більш як 1,7 мільярда гривень за це будівництво має отримати Консорціум «Білдінг Юа» – об’єднання компаній, у якому групі Єрмолаєва також належить приблизно 1%.

За ці кошти мають облаштувати сам меморіал, побудувати дім скорботи та інші допоміжні приміщення, влаштувати доріжки на території кладовища.

Нагадаємо, у квітні 2024 року мешканці невеликого села Мархалівка під Києвом вийшли мітингувати проти будівництва у «своєму» лісі Національного військового меморіального кладовища. Першого в Україні місця, де з почестями мають ховати всіх військовослужбовців, які захищали країну з 2014 року. Історія з будівництвом кладовища тягнеться майже три роки – з весни 2022 року, відколи Верховна Рада проголосувала за його створення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *