ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила інформатора ФСБ, який коригував ракетні удари по Миколаївщині 

Наталія Жолинська

|

Спецслужби затримали 53-річного чоловіка, який допомагав окупантам коригувати удари дронами-камікадзе «Ланцет» та ракетами у Миколаївській області. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.  

За даними слідства, зрадником виявився 53-річний будівельник, який почав співпрацювати з російським блогером Сергієм Лебедєвим, за псевдонімом Лохматий.  

За вказівками росіян зловмисник об’їжджав територію обласного центру та прилеглу місцевість, де відслідковував геолокації Сил оборони. Одночасно з цим він випитував інформацію про ЗСУ у місцевих мешканців.  

Встановлено, що отриману інформацію чоловік позначав на гугл-картах у вигляді позначок українських об’єктів.  

Правоохоронці завчасно викрили зрадника та затримали його у власному помешканні. Під час обшуку у нього вилучили мобільний телефон із доказами ворожої діяльності.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *