ОСТАННІ НОВИНИ

Національна академія сухопутних військ закликала ЗМІ висвітлювати об’єктивну інформацію

|

В Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного заявили, що в інформаційному просторі проти навчального закладу продовжується дискредитаційна кампанія. Про це повідомили в НАСВ.

В навчальному закладі заявили, що  в інформаційному просторі продовжується дискредитаційна кампанія проти Національної академії сухопутних військ.

«На жаль, сьогодні в одному з львівських інтернет-видань з’явилася публікація про начебто результати перевірки Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України та Збройних Силах України окремих аспектів діяльності вищого військового навчального закладу. Зокрема, у матеріалі акцентується увага на тому, що Академія начебто не надала ТСК звітів про використання благодійної допомоги. Офіційно повідомляємо, що Академія, на звернення ТСК, надала всю вичерпну інформацію про отримання та використання благодійної допомоги. Також зазначаємо, що отримання та використання цієї допомоги, а також інші питання життєдіяльності Академії, які розглядалися ТСК, були предметом неодноразових перевірок з боку відомчих комісій та правоохоронних органів, які фактів порушень, зокрема щодо використання благодійної допомоги, не встановили», – заявили в академії.

В НАСВ зазначили, що викладена у публікації інтернет-видання, ґрунтується винятково на позиції голови ТСК. Відтак, наголошуємо, що у вказаному матеріалі відображено не результати перевірки ТСК чи досудового розслідування правоохоронних органів, а суб’єктивну позицію однієї особи.

«В той час, коли керівництво навчального закладу прагне до об’єктивності та конструктивного діалогу з медіа, інтернет-видання, яке оприлюднило вказану недостовірну публікацію, надіслало інформаційний запит до Академії про надання офіційного коментаря лише за 1,5 години до моменту опублікування матеріалу. Таким чином, медіа не надало можливості Академії у встановлені чинним законодавством терміни надати вичерпну відповідь, що може свідчити про упередженість представників медіа та недотримання ними стандартів журналістики», – додали в навчальному закладі.

У виші нагадали, що упродовж останніх місяців проти Академії ведеться цілеспрямована кампанія, спрямована на дестабілізацію ситуації у військовому навчальному закладі, внесення розбрату у військовому середовищі та завдання іміджевих втрат українському війську.

«Наголошуємо, що проти цькування видового військового навчального закладу неодноразово виступила громадськість, органи місцевого самоврядування Львівщини та Львова, творчі спілки, громадські організації області тощо. Закликаємо до об’єктивності, конструктивного діалогу, уникнення спекуляцій та маніпуляцій на суспільно чуттєвій темі забезпечення захисників України!», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, у середу, 7 серпня, ZAXID.NET опублікував матеріал, в якому йдеться, що Академія сухопутних військ буцімто не надала Верховній Раді звітів щодо отриманої благодійної допомоги на суму 137,9 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *