ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині евакуюють дітей з 28 населених пунктів

Наталія Жолинська

|

За минулу добу, 6 серпня на Донеччині рятувальникам вдалось евакуювати 372 сім’ї з 481 дитиною. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.  

Евакуація сімей з дітьми проходить у 28 населених пунктах Донеччини, зокрема у Лиманській Іллінівській, Мирноградській, Гродівській, Новогродівській, Селидівській та Курахівській териротиріальних громад.  

«Виїзд дітей з рідними відбувається виключно на броньованому транспорті, бо на території цих громад окупанти активно застосовують FPV-дрони. Для пасажирів передбачений спеціальний захист – шоломи та бронежилети», – йдеться у повідомленні.  

У МВС також наголосили, що евакуація малечі відбувається виключно за згодою батьків чи інших законних представників. Супроводжувати дитину під час виїзду має хоча б один з батьків або це право можна передати іншому родичу чи органам опіки.  

Евакуацію родин здійснюють 20 груп, серед них «Білі янголи», парамедики поліції спільно з працівниками ДСНС, евакуаційними групами «Фенікс», патрульною поліцією та представниками військових адміністрацій.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Донеччині розпочинають примусову евакуацію дітей у більш безпечні регіони країни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *