ОСТАННІ НОВИНИ

Міністерство оборони взяло на озброєння вогнемет українського виробництва

Маркіян Рой

|

В оборонному відомстві кодифікували та допустили до використання піхотний реактивний вогнемет українського виробництва. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

У Міністерстві оборони кодифікували та допустили до експлуатації у військах вогнемет піхотний реактивний, розроблений фахівцями однієї з установ сектору ОПК.

В повідомленні зазначили, що це переносна зброя, призначена для ураження вогневих точок противника, легкоброньованої та автомобільної техніки ворога.

Також з вогнемета можна знищувати живу силу ворога за укриттями, перепонами та на відкритій місцевості. Вогнемет оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю.

За своєю фугасною дією вибух цієї гранати еквівалентний детонації артилерійського снаряда великого калібру. Небезпека для живої сили ворога зберігається на відстані понад півсотні метрів від епіцентру вибуху.

В Міноборони повідомили, що особливо ефективним є використання вогнемета під час штурмових дій в міському середовищі. Наприклад, ворог, який укрився у цегляному будинку, не матиме шансів на виживання, якщо постріл вогнемета вибухне всередині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *