ОСТАННІ НОВИНИ

Фітнес-тренер палив військові авто у трьох містах України

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці затримали 32-річного фітнес-тренера, який за завданням ФСБ підпалював машини військових у Києві, Дніпрі та Одесі. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, йдеться про 32-річного одесита, який працює фітнес-тренером. Він шукав в Інтернеті швидкий заробіток і так на нього вийшли російські спецслужби.

За вказівкою ФСБ агент підпалював службові авто Сил оборони. За даними контррозвідки СБУ, найбільше ворога «цікавили» військові позашляховики, пікапи та мультівени.

«Гастролюючи» Києвом, Дніпром та Одесою, фігурант протягом декількох днів намагався знищити 6 машин Сил оборони.

Задокументовано, як зловмисник підпалив мультівен ЗСУ в Києві. Для цього він прибув до столиці, де на одну добу орендував квартиру у Дарницькому районі.

Після виявлення потенційної цілі та її «погодження» з російським куратором зловмисник придбав легкозаймисту рідину та сірники.

Маскуючись під темним одягом та капелюхом, фігурант вночі прибув до припаркованого військового авто, підпалив його та відзняв загорання на камеру свого телефона.

Відео з місця злочину потрібне було спецслужбі РФ для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність проросійського підпілля в столиці України.

Як уточняють в Офісі генпрокурора, уночі 29 липня у Києві одесит підпалив Volkswagen Transporter зі знаками належності до Збройних Сил України, а на наступний день повернувся додому. Там його і затримали.

За аналогічним алгоритмом ворожий агент планував діяти на території міст-мільйонників.

Встановлено, що фігурант був на прямому зв’язку з представником Головного управління Генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ).

«Саме від нього агент отримував завдання та інструкції щодо їхнього виконання, зокрема способів вчинення підпалів та методів конспірації», – додають в СБУ.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його комунікації з російським гру.

Йому вже оголосили підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *