ОСТАННІ НОВИНИ

З обласного бюджету закупили ще 180 безпілотників для фронту

Андрій Котенський

|

У вівторок, 6 серпня, у Львівській обласній раді військовим передали понад 180 безпілотних літальних апаратів РЕТ10, придбаних за кошти обласного бюджету в межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина» на 2021-2025 роки. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОР.

Як повідомив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, безпілотники придбали на загальну суму 5 млн грн для військової частини А0693 (54-та ОМБр, м. Бахмут).

«Обласний бюджет допомагає військовим частинам нищити ворога. Від початку року на підтримку Сил оборони Львівщина вже скерувала з бюджету області понад 520 млн грн. Прагнемо допомагати якнайбільше, але можливості бюджету обмежені», – зазначив Юрій Холод.

За словами депутата Львівської обласної ради Едуарда Леонова, від ухвалення рішення про фінансування і до передачі військовим дронів – минуло рівно два тижні.

«Безпілотники, які ми сьогодні передаємо військовим, це приблизно дві сотні дохлої москальні на бахмутському напрямку», – сказав Едуард Леонов.

Представник в/ч А0693 – начальник групи психологічного супроводу та відновлення 3 мехбату ст. лейтенант Михайло Стик подякував за виділення 5 млн грн на закупівлю безпілотників та швидкість ухвалення рішення.

«Ці дрони за кілька днів будуть на фронті й прискорять знищення живої сили і техніки противника», – підсумував Михайло Стик.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *