ОСТАННІ НОВИНИ

У прифронтових регіонах українцям роздадуть газові балони

Наталя Дуляба

|

Мешканцям трьох прифронтових областей України безкоштовно роздадуть газові балони. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 6 серпня.

Такий експериментальний проєкт охопить Донецьку, Сумську та Харківську області. Зважаючи на активні бойові дії, люди зачасту залишаються без газу, тож в уряді хочуть це виправити.

«Для жителів Донецької, Сумської та Харківської областей діятиме експериментальний проект, завдяки якому вони отримуватимуть газ у балонах як гуманітарну допомогу», – сказав Денис Шмигаль.

Заявки від мешканців збиратиме місцева влада і передаватиме їх газорозподільчим мережам. Особливу увагу при забезпеченні газовими балонами звертатимуть на ветеранів, багатодітних родин, одиноких людей, на людей з інвалідністю та малозабезпечених.

Скільки саме коштів витратять на забезпечення українців газовими балонами, наразі не уточняють.

Зауважимо, що при використанні газових балонів слід неухильно дотримуватись правил безпеки, аби уникнути вибуху. Торік у Львові та області було два таких випадки, у яких постраждали люди.

У ДСНС нагадують такі правила безпеки:

  • Використовуйте великі балони лише в приватному секторі. Розміщувати їх у багатоповерхівках чи високих будинках заборонено.
  • Обслуговувати та заправляти їх можна тільки у спеціальних організаціях. Не заправляйте балони на АЗС чи з автомобільних цистерн для перевезення газу.
  • Балон слід наповнювати не більше, ніж на 85% від його обʼєму. Решта обʼєму потрібна, щоб залишалося місце для розширення газу при зміні температури.
  • Розташовуйте балон якнайдалі від сонячних променів на відстані не менше 0,5 м від газової плити, 1 м – від нагрівальних приладів.
  • У приміщенні, де розташований балон, має бути справна система вентиляції. Також варто щодня провітрювати це приміщення.
  • Регулярно перевіряйте, щоб на балоні та шлангу, приєднаному до нього, не було ніяких пошкоджень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *