ОСТАННІ НОВИНИ

У МОН почали розслідування після того, як журналісти дізналися про закупівлю підручників за завищеною ціною

Маркіян Рой

|

У Міністерстві освіти і науки України відреагували на корупційний скандал щодо закупівлі підручників за завищеними цінами. МОН пообіцяло провести службове розслідування щодо Інституту модернізації змісту освіти, який уклав «дорогі» угоди з харківським видавництвом «Атлант» без тендерів. Про це повідомили в пресслужбі Міносвіти.

Там отримали інформацію що Інститут модернізації змісту освіти, який уповноважений організовувати експертизу і закупівлю підручників, уклав угоду за завищеною вартістю.

Водночас у МОН наголошують, що Інститут модернізації змісту освіти – окрема юридична особа, що займається організацією конкурсу та закупівлею підручників і посібників для шкіл.

У міністерстві запевнили, що «неухильно дотримуються антикорупційних принципів», а тому розпочали службове розслідування, про результати якого повідомлять згодом. Там також подякували журналістам «за те, що звернули увагу на можливі порушення».

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі NGL.media з’ясували, що видавництво «Атлант», засноване менш як рік тому в Києві, за кілька місяців отримало від Міністерства освіти та науки понад 100 замовлень на випуск підручників загальною вартістю майже 180 млн гривень.

Видання стверджує, що вартість друку могла бути завищена, і прибуток «Атланту» від кількамісячної співпраці з державним «Інститутом модернізації змісту освіти» може сягнути 100-120 млн гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *