ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відновився захисник, якому уламок ворожого снаряду влучив у серце

Маркіян Рой

|

У реабілітаційному центрі UNBROKEN допомогли відновитись 46-річному захиснику, якому уламок ворожого снаряду влучив у серце. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Захисник родом із Закарпаття. На момент початку повномасштабного вторгнення чоловік працював за кордоном. Однак вирішив повернутися на батьківщину і доєднатися до лав захисників. Поранення отримав цьогоріч у травні на Донеччині.

«Ми йшли на позицію. Дорогою я думав тільки про одне – лиш би дійти! Поруч були мої побратими, і нам це вдалося. Але ворог помітив нас і накрив артилерією. Я одразу знепритомнів», – пригадує захисник.

Травми Олександра були важкими: відкрите вогнепальне поранення грудної клітки, уламок в серці, наскрізне поранення лівої легені та рясне скупчення повітря у плевральній порожнині.

Спершу бійця рятували у стабілізаційному пункті Слов’янська, потім у лікарні Дніпра. Тамтешні медики невідкладно прооперували важкопораненого. Вони відкрили грудну клітину, виконали дренування плевральної порожнини, дісталися до серця, вийняли з нього уламок та провели ушивання. А на 19-й день після поранення, військового доправили до центру UNBROKEN у Львові.

«Олександр прибув до нас у стані середньої важкості з симптомами серцевої недостатності: задишкою навіть при мінімальних навантаженнях, запамороченням при зміні положення тіла, низьким тиском і високою частотою серцевих скорочень. Річ у тому, що після потрапляння в серце уламку воно стало працювало нерівномірно, як після важкого інфаркту», – розповідає про стан пацієнта при поступленні Олександр Мартинeк, лікар фізичної та реабілітаційної медицини центру UNBROKEN.

Спеціалісти працювали з Олександром, передусім, над збільшенням толерантності до фізичних навантажень. Застосовували спеціальну кардіо-реабілітаційну систему та ретельно контролювали показники артеріального тиску, частоти серцевих скорочень та сатурації.

Зараз реабілітація Олександра у центрі UNBROKEN уже завершилась. Наразі він може пройти 5000 кроків і при цьому його пульс залишається стабільним. Організм захисника продовжує відновлюватись.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *