ОСТАННІ НОВИНИ

Прибуття F-16 до України не змінило позиції США щодо ударів углиб території РФ

Маркіян Рой

|

Після прибуття до України винищувачів F-16 позиція США щодо ударів вглиб території рф американською зброєю залишається незмінною – Києву дозволено завдавати ударів лише по прикордонних територіях росії. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає hromadske.

«Ми продовжуємо дивитися на потреби українських військових, оцінюємо безпекову ситуацію та намагаємося реагувати на їхні потреби. Це процес, який відбувається із самого початку і донині», – заявив речник.

Посадовець також додав, що Білий дім може переглянути це рішення залежно від ситуації на полі бою.

Нагадаємо, видання Politico, посилаючись на власні джерела повідомило, що президент США Джо Байден таємно надав дозвіл Україні завдавати ударів по росії зброєю, яку передав Вашингтон.

Також Politico з посиланням на джерела писало, що група українських народних депутатів прибула до Вашингтона, аби переконати адміністрацію президента США Джо Байдена зняти заборону на удари по території росії зброєю американського походження.

За даними видання, парламентарі є частиною більшої групи українських представників, які мають зустрітися з дюжиною офісів Конгресу, щоб спробувати залучити їх до спроби змусити Білий дім змінити курс.

Двоє неназваних посадовців США в коментарі Politico підтвердили, що політика адміністрації Байдена не змінилася: «Допомога призначена для оборони, а не для наступальних операцій на російській території».

Згодом держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Україна сама вирішує, як протидіяти російській агресії, хоча Сполучені Штати не заохочують удари за межами країни.

Україна вже має дозвіл бити по росії наданою їй зброєю від Литви, Фінляндії, Чехії, Канади та Великої Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *